BabyWatcher (Heerlen) wint Dutch Baby Innovation Award

De Baby Innovation Award is een prijs die wordt toegekend aan de meest innovatieve producten rondom zwangerschap en baby’s. In de categorie Baby Care heeft de start-up BabyWatcher met het product Babywatcher de award in de wacht weten te slepen. Andere genomineerden waren Dreambelt van BabyMoov, de bluetooth weegschaal van Alecto Baby en de Doomoo Belly.

Door het winnen van de award is het product Babywatcher, waarmee elke zwangere thuis zelf een echo kan maken, automatisch genomineerd voor de European Consumer Innovation Award.

Tijdens een onlangs gehouden handelsmissie, onder leiding van Prins van Oranje Constantijn en minister Henk Kamp in Las Vegas, bleek ook dat er concrete belangstelling is vanuit het buitenland. Het innovatieve concept zorgt dat grote internationale partijen intersse hebben om de Nederlandse startup internationaal uit te rollen.

Recent heeft John van der Ent, voormalig topman van V&D, plaatsgenomen in de advisory board van BabyWatcher. Grote retailers tonen ook grote belangstelling voor het product. Zo gaat AS Watson Kruidvat van start met een campagne om hun klanten beter te voorzien in hun behoeftes tijdens de zwangerschap.