Bagels & Beans opent vestiging in Roermond (persbericht)

De zaak gaat op 24 februari open aan de Markstraat 22 in het centrum van de stad. Femke Verheijen gaat de zaak runnen.

Hieronder het persbericht:

Schermafbeelding 2016-02-15 om 15.38.21

Goed nieuws voor Roermondenaren die op zoek zijn naar een nieuwe manier van bourgondisch genieten: op 24 februari 2016 opent een gloednieuwe Bagels & Beans zijn deuren op Marktstraat 22 in het centrum van Roermond.

De bijzondere inrichting die zich goed leent voor flexwerken, de getalenteerde barista’s en een opvallende menukaart met belegde bagels, verse sappen en salades maken Bagels & Beans tot een favoriete hang-out van bewuste millennials. ‘Maar eigenlijk zien we mensen van alle leeftijden en achtergronden’, nuanceert Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans.

Wat Bagels & Beans de bourgondische Limburger te bieden heeft? ‘Een moderne vorm van bourgondisch eten en drinken’, antwoordt hij. ‘Bewuster, minder copieus, maar met dezelfde nadruk op kwaliteit en genieten.’ Een vestiging in Roermond zat al geruime tijd in de pijpleiding. Ronald: ‘We vinden Roermond een fijne en bijzondere plaats en waren al langere tijd op zoek. Nu hebben we het perfecte pandje gevonden.’

Onder de Franse zon

De nieuwe Bagels & Beans zal worden gerund door Femke Verheijen, die met haar gezin ‘en hondje Droes’ in Roermond woont. Horeca is een nieuwe ervaring voor Femke: ‘In het verleden werkte ik bij een adviesbureau op het gebied van arbeid & organisatie. Ook heb ik jaren leiding mogen geven aan een technisch bedrijf dat gespecialiseerd is in oppervlaktebehandelingen voor industriële toepassingen. Heel anders dan horeca, dus.’

Anderhalf jaar geleden gooide ze het roer om. Ze kan zich het moment nog precies herinneren: ‘Ik lag in een grote grasweide te genieten van de Franse zon en bedacht hoe de toekomst eruit moest zien. Ondernemerschap, iets met voeding – daar had ik al interesse in sinds mijn tienerjaren – en iets teruggeven aan de maatschappij.’ Ze vervolgt: ‘Ineens viel het kwartje: Bagels & Beans! Ik ben me erin gaan verdiepen, nam contact met hen op en het klikte.’

Leukste stukje Roermond

Een eigen Bagels & Beans geeft haar de mogelijkheid om bezig te zijn met haar passie en hopelijk het leven van anderen net iets mooier te maken, vertelt ze. De locatie is een hoekpand vlak bij de Markt in ‘het leukste stukje van Roermond’. Femke: ‘Wat ik persoonlijk zo fijn vind aan het pand is dat er zo veel daglicht is, bij binnenkomst voelt het meteen goed. En je hebt uitzicht op de gezellige straatjes zodat je in de energie van de stad toch even tot jezelf kunt komen.’

De opening van Bagels & Beans Roermond is onderdeel van de grote plannen die Ronald Bakker heeft voor 2016: ‘We gaan dit jaar meer dan tien vestigingen openen.’

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is de vrijplaats voor koffie, bagels en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of vega-kip van de Vegetarische Slager, of een van de salades, sappen en superfoods. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

Er zijn niet minder dan 61 vrijplaatsen in Nederland en een in Aken, Duitsland. Best bijzonder voor wat in 1996 begon als een eigenwijze ontbijt- en lunchroom aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid blijkt aan te slaan. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.