Bas van Kranen geen eigen zaak maar chef in tweesterrenrestaurant Bord’eau (Amsterdam)

In februari van dit jaar kondigde de chef van Restaurant De Leuf in Ubachsberg aan dat hij ging vertrekken. Zijn plan was om een eigen zaak te openen. Aan Misset Horeca laat Van Kranen weten dat hij al heel ver was met een zaak in Eindhoven. Op het laatste moment kreeg hij echter een telefoontje van Richard van Oostenbrugge met de vraag of hij hem wilde opvolgen bij het sterrenrestaurant in Amsterdam. “Maar dit is zo gaaf, dat kon ik niet laten lopen. Samen met Marcel Bonda die al tien jaar bij het hotel werkt en sous was onder Van Oostenbrugge gaan we iets moois neerzetten. Iets eigens. Bord’eau is echt de uitdaging die ik nodig heb.”

De Limburger start in januari 2018 in Amsterdam als executive chef. Zijn partner Anne van der Wijst maakt ook de stap naar Amsterdam. Ze gaat daar haar eigen merk VienO verder uitbouwen. VienO is een alcoholvrij drankenarrangement voor de horeca.