Bedi Vochttechniek van Lou Bemelmans en Rob Luijten wint Innovatieprijs Nuth (persbericht)

Bedi Vochttechniek wint Innovatieprijs Nuth 2015

Nuth, 13 januari 2016

Burgemeester Schmalschläger reikte gisteravond tijdens het Nieuwjaarstreffen van de Nuthse ondernemers de Innovatieprijs Nuth 2015 uit aan Bedi Vochttechniek. Samen met Finishing Touch en Fact Domotica behoorde Bedi vochttechniek tot de kanshebbers.

Bedi Vochttechniek, onder leiding van Lou Bemelmans en Rob Luijten is gespecialiseerd in vochtbestrijding, restauratie en betonreparatie. Bedi is volgens de jury een bedrijf dat zijn bestaansrecht gedurende 20 jaar heeft bewezen. De onderneming heeft de recessie in de bouw goed doorstaan en ziet de toekomst met veel perspectief tegemoet.

Er is een goede samenwerking met diverse partijen en de expertise van het bedrijf wordt veelal gevraagd door anderen om problemen m.b.t. klimaatregeling, met name vochtbestrijding, op te lossen.

Bij het oplossen van problemen bij zowel nieuwe projecten en bestaande projecten kiest men voor een integrale innovatieve aanpak. Het gaat dan ook niet om het bestrijden van een specifiek probleem. Centraal staat de onderlinge samenhang met als doel een zo optimaal resultaat.
Alleen op die manier wordt een maximaal mogelijk woon- en gebruikers genot gegarandeerd. Door integrale aanpak wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de duurzaamheid van het behandelde gebouw. Er ontstaat een ‘gezond gebouw’.

Bedi Vochttechniek heeft belangrijke en aansprekende samenwerkingsverbanden met bedrijven en organisaties zoals de GGD, Monumentenwacht, en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.

Dit alles maakt Bedi Vochttechniek tot welverdiende winnaar van de Innovatieprijs 2015. De prijs bestaat, naast free publicity, uit een oorkonde en een uniek beeld van beeldend kunstenaar Louis Wiertz.

De ‘Nuth Innovatieprijs’ is een initiatief van de Gemeente Nuth en wordt jaarlijks uitgereikt. Iedere ondernemer kon zichzelf of een andere onderneming aanmelden voor deze competitie. Een onafhankelijke jury beoordeelde de inzendingen vanuit diverse invalshoeken rondom innovatie, zoals personeelsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en financiële situatie.