Bedrijfshulpverleners blijven gemotiveerd met app (persbericht)

CURA Advies & Training en Innervate hebben de handen ineengeslagen om een app te ontwikkelen om bedrijfshulpverleners te ondersteunen in de niet onbelangrijke taak van bedrijfshulpverlening.

“Wij wilden graag een app ontwikkelen waarmee we de motivatie van de BHV-cursisten die bij ons een cursus volgen kunnen blijven bevorderen,” zegt Nick Crutzen van CURA. “Wij merkten dat de kennis opgedaan in de cursus hoogstens vier dagen ‘on top of mind’ blijft en dan zwakt het langzamerhand af. Wij wilden onze klanten helpen om hun BHV’ ers het hele jaar gemotiveerd en alert te houden. In de HSE app vonden wij een geschikte tool en hebben op basis hiervan een wedstrijdelement in laten bouwen. In Innervate vonden wij een geschikte partner omdat zij de kennis hebben om de app voor ons op maat aan te passen,” aldus Nick.

BHV ‘er van de maand

De app biedt de mogelijkheid om wedstrijden te organiseren waar je BHV’er van de maand kunt worden. Dit is, naast de jaarlijks verplichte opfriscursus, een extra waarborging van de kwaliteit van de bedrijfshulpverlening. De BHV ‘ers kunnen zowel on- als offline BHV-meldingen vastleggen middels een foto en ze kunnen vrije tekst toevoegen. Hun locatie en persoonlijke gegevens worden automatisch toegevoegd. Het doen van een melding kost weinig tijd! En voor onze klanten, waar we deze wedstrijden hebben georganiseerd, levert het relevante management informatie op, zoals waar hangen de vluchtwegplattegronden en kloppen ze nog? Een win-win situatie dus!” aldus Nick.

Een dienst van Innervate Services.

“De CURA BHV app is een doorontwikkeling van de Innervate HSE-app, zegt Marc Reijnders van Innervate Services. “Ons platform bestaande uit de mobiele app en de management portal hebben we geconfigureerd voor CURA. Naast bovenstaande toepassingen heeft CURA hiermee een instrument in handen om veiligheid binnen hun klantenkring te optimaliseren en op basis van data-analyse preventieve maatregelen voor te stellen. De oplossing is volledig cloud gebaseerd en Innervate Services zorgt voor het beheer en de beschikbaarheid.” aldus Marc.

CURA Advies & Training is een aanbieder van onder andere BedrijfsHulpVerlenings- en EHBO-opleidingen en voert adviesprojecten uit. Voor meer informatie en contact zie: www.cura-trainingen.nl

Innervate Services is uw partner als het gaat om software ontwikkeling. Voor meer informatie en contact zie: www.innervate.nl