Beekse cateraar van de Rolling Stones jubileert (en nog heel veel ander horecanieuws uit Limburg)

Jeukens nam in 1991 Airport’inn Maastricht Airport over. Hij veranderde de naam in Travel’inn en bracht de gerechten in het restaurant boven de ver­trekhal op hoger niveau. Ook de airline catering werd verbeterd.  Het was de tijd van de vele vakantie­vluchten vanaf de luchthaven. Niet alleen voor passagiers maar ook bemanningen verzorgt het bedrijf de catering. En er kwam meer: Jeukens verzorgt al jaren de catering voor de privé­jets van Tefaf-bezoe­kers en Pinkpopartiesten. In de Maastrichtse Beatrix­haven ligt de immense keuken van het bedrijf, waar een team de voorbereidingen treft. Travel’inn telt 34 vaste medewerkers.

Meer horecanieuws uit Limburg dat WijLimburg ontvangt van onze samenwerkingspartner horecablad Gastvrij:

 • Rob en Mildred Heuts-Snackers zijn terug in de regio, na een uitstapje van 2,5 jaar in Zuid-Frankrijk. Ze werken allebei in Hotel restaurant Prinses Juliana in Valkenburg, waar ze Frederique en Philip van Uden-Stevens assisteren. Rob werkte er van 1990 tot 1997 in de bediening, Mildred zat er van 1991 tot 1995 aan de receptie.
 • Hotel‑ & Leisure­groep Zuid‑Nederland, de voormalige Westerhout Groep, is verkocht aan Michael Spetter, Fred Romeynders en Rik van Dessel. Het onroerend goed is gekocht door een aantal inves­teerders onder leiding van Rik van Dessel.  De exploitatie van Golden Tulip Jagershorst, Golden Tulip Weert, Golden Tulip Parkstad Zuid‑Limburg en BeachClub Weert (het hore­cabedrijf van zwembad De IJzeren Man) verandert niet. Michael Spetter en Fred Romeynders vormden al de directie van de Hotel‑ & Leisuregroep Zuid‑Nederland. Rik van Dessel is me­de‑aandeelhouder en mede‑eige­naar van het onroerend goed. Alle personeelsleden blijven.
 • Sebastian Kuhn heeft nu de leiding over de keukenbri­gade van Kasteel Eyckholt in Roosteren. De 32‑jarige chef‑kok uit Landgraaf heeft zijn sporen verdiend bij diverse gere­nommeerde restaurants, waaronder Château St. Gerlach, Hotel Van Eyck (B), Hoeve St. Paul (B) en Carbon Hotel (B). Eigenaar Peter Verheijen: “Sebastian is gedre­ven, talentvol en een echte teamspeler. Onze gezamen­lijke ambitie is om een Bib Gourmand te halen, het kwali­teitskeurmerk van Miche­lin voor restaurants met een goed driegangenmenu voor maximaal 37 euro.”
 • Venlonaar Bart Backus heropende Café de Witte, Para­de 28, Venlo met een eten & drinken‑formule.
 • Sport en Partycenter De Riet in Horst is door eige­naar Fred Douven verhuurd aan Nick van de Riet en André de Kan­ter, die het complex verbouwen tot een Indoor Soccer, Jump & Bowlingconcept.
 • Bas de Rijk uit Tegelen opent op 1 maart aan Kloos­terstraat 19 in Venlo‑Blerick (voorheen restau­rant Kos) een eigentijdse brasserie‑lunchroom met terras.
 • Dennie Frits opende op Vrijthof 32 (voormalig An­na’s) Hotel Maastricht City Centre en restaurant Vr­ien­den van het Vrijthof.
 • Het prachtige Bilderberg Kasteel Vaalsbroek in Vaals heeft een nieuwe directeur en een nieuwe chef-kok. Directeur Harro Menkhorst komt uit Vaessen, op de Veluwe, niet ver van Renkum waar het hoofdkantoor van Bilderberg ligt. Chef Robert Levels begon zijn carrière bij Emmanuel Mertens in Weert, werd de eerste chef van restaurant Bretelli in Weert, werkte bij Beluga, Les Aromes, Domein Altembrouck, weer Beluga en is nu executive chef bij Kasteel Vaalsbroek.
 • Gilbert Royen verlaat In den Ouden Vogelstruys, in Maastricht waar hij medewerker was om zelfstandig in Maastricht Pieke Potloed uit te baten.
 • Sjinkerij De Bóbbel in de Wolfstraat in Maastricht ging op 16 februari over naar Roger van Hees, Chris Dodemont en Armand Stiens, bekend van De Comedie.
 • Bart Hochstenbach van De Karkol in de Stokstraat in Maastricht neemt ook de exploitatie van In de Moriaan in de Stokstraat over.
 • Roos en Charles Delnooz‑Vanwersch dragen Hallo Mest­reeg na elf jaar over aan Luc Schoonbrood. Zelf gaan ze verder met café Ammezasie, dat de nieuwe naam “De Kardinaal” zal dragen.
 • “Time Out” is een gloednieuw horecabedrijf bij het ook nieuwe sportcomplex van Universiteit Maastricht: UM Sport. UM Sport is het thuis van ruim 40 sportver­eni­gingen en biedt alle faciliteiten voor onder andere zaalvoetbal, badminton, volleybal, basketbal, hoc­key, fitness, cycling en running. Time Out wordt gerund door Bert Duijkaerts van Con­cepts & More. “We hebben 140 zitplaatsen beneden en 118 op de eerste etage en zijn dagelijks geopend van 7.00 tot 01.00 uur. In het voorjaar voegen we enkele grote terrassen toe aan ons bedrijf. De officiële opening vindt plaats op 12 april.
 • Friture Reitz, anno 1909, is de oudste friture van Nederland. Al na twee jaar gaf de familie Reitz de exploi­tatie uit handen, maar bleef wel eigenaar van het pand tot 1987. Toen kocht de familie Consten, toen al ruim 10 jaar de uitbaters, het onroerend goed. In 1998 nam zoon Ronald Consten de friture over met vrie­ndin Jacqueline Smits. Er is overigens ook een vol­waardig restau­rant met 60 zitplaat­sen.