Beheer en exploitatie ECI Cultuurfabriek Roermond naar Kien FM Eindhoven

KIEN Facility Management uit Eindhoven is de komende 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de ECI Cultuurfabriek. Dat meldt Kien FM op zijn website:

Deze  opdracht omvat veel meer dan alleen het facilitaire beheer. De gehele exploitatie, de commerciële verhuur van kantoorruimtes, het property management en het vastgoedbeheer ligt, middels een concessie overeenkomst, in handen van KIEN. Ook verzorgt KIEN de organisatie van evenementen, congressen en vergaderingen in dit industriële verzamelgebouw. Daarmee kiezen de Gemeente Roermond en KIEN voor een samenwerkingsvorm die veel verder gaat dan de tot nu toe bekende vormen van Integrated facility management.

KIEN huurt het gebouw van de gemeente en verhuurt dit aan de culturele stichting van Roermond, een sterrenrestaurant, een ontwerpstudio en diverse andere bedrijven die in ECI gehuisvest zijn. Gezien de huurperiode van 10 jaar is het vastgoedbeheer en property management een belangrijke schakel in een succesvolle exploitatie. KIEN investeert in het gebouw, in het nieuwe concept en in het managementmodel met als doel dat ECI nog meer een gezichtsbepalende en aantrekkelijke werk- en verblijfsomgeving voor de regio Roermond wordt.