De beleggingen die pensioenfonds ABP doet in de farmaceutische industrie en dan met name in het bedrijf Aurobindo Pharma vereisen een kritisch onderzoek. Het farmaceutische bedrijf met een hoofdvestiging in India zou volgens een TV-uitzending werknemers te lage lonen betalen en zich niet houden aan de veiligheidsmaatregelen in de fabrieken, zo meldt website 1Limburg.

Pensioenfonds ABP laat in een reactie weten in 2020 een besluit over al zijn beleggingen te nemen, ook die in de farmaceutische industrie. In maart en april voerde het pensioenfonds al gesprekken met Aurobindo Pharma. De reactie komt naar aanleiding van vragen die de PvdA-fractie stelde in de gemeenteraad. ​Aurobindo Pharma is één van de grootste fabrikanten van medicijnen op de Nederlandse markt. De PvdA vond dat de gemeente het ABP op de mogelijke misstanden moest aanspreken omdat het hoofdkantoor van het pensioenfonds in Heerlen ligt.

Het gemeentebestuur deelt de mening van de PvdA en vroeg het ABP om een schriftelijke reactie. Hierin laat het pensioenfonds weten dat het gaat bekijken welke afspraken er nodig zijn om de situatie eventueel te verbeteren.