Berden betrokken bij overnames HoutBrox en Purdey

Ox. heeft namens consortium van 2 modebedrijven met de curatoren van Brova overeenstemming bereikt over de doorstart van HoutBrox en de verkoop van de onderneming Purdey Mode B.V.. De twee winkelformules worden onder 2 verschillende eigenaren voortgezet waarbij een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid gewaarborgd is en tevens een groot deel van de winkels zullen worden voortgezet. Ox. zal de coördinatie voor ontvlechting van de beide formules in samenspraak met de nieuwe eigenaren verzorgen.

HoutBrox weer in familiehanden

VENLO-BLERICK – HoutBrox, de in april failliet verklaarde Nederlandse winkelketen van modehuizen, komt weer terug in familiehanden. Het, zeker in Limburg, bekende familiebedrijf Berden Mode & Wonen neemt met een meerderheidsbelang het roer over. Berden doet dat samen met partner Shopinvest. Zowel de panden als winkels in Uden en Veghel worden geheel in eigendom overgenomen, de twee locaties die de bakermat vormen van de HoutBrox geschiedenis die z’n oorsprong kende in 1906.

Met de overname doet Berden (sinds 1902) wederom een stevige stap voorwaarts in haar eigen ontwikkeling. Algemeen directeur Paul Berden: “Familiebedrijven hebben altijd een bepaald soort dynamiek die aan buitenstaanders soms lastig te duiden is. We kunnen enkel tevreden terugkijken op succesvolle overnames die we in het verleden hebben gedaan, allen waren het ook familiebedrijven. HoutBrox past uitstekend bij ons!” Na Schunck, Van Sloun, Pot Interieur, Jussen en Houweling wordt daar nu dus HoutBrox aan toegevoegd waarmee de totale organisatie zo’n zeshonderd jaar aan retailervaring huisvest. Berden: “Maar vergeet zeker ook Shopinvest niet. Met ruim 80 winkels in België onder verschillende formules zijn zij een stevige partner die van wanten weet. HoutBrox werkte in het verleden al samen met Shopinvest op het gebied van styling en inkoop.

Dat het oog van Berden op HoutBrox viel is zeker geen toeval. Het was de zus van Wiel Berden (2e generatie), Marieke Berden, die Piet van Hout huwde en mede aan de wieg stond van het toen florerende modebedrijf. De families en daarmee ook de bedrijven hebben altijd een zeer goede verstandhouding gekend.

De omzet van het Berden-concern wordt voor 50% in de mode gemaakt en de andere helft in de meubelen. Vorige overnames vonden (uitgezonderd Schunck) vooral plaats in de woonbranche. De drie Berden modewarenhuizen en een modewinkel worden nu dus stevig uitgebreid door de overname. Hoeveel HoutBrox-winkels uiteindelijk worden overgenomen zal afhankelijk zijn van de gesprekken met de verhuurders. Bovenstaande is nog onder voorbehoud goedkeuring van de rechtercommissaris.

Schermafbeelding 2016-05-19 om 14.27.07

 

Purdey terug in handen van oprichters

Purdey is weer terug in handen van de oprichters van het damesmodebedrijf. Neel en Tim Wolters zijn na 10 jaar als aandeelhouder weer actief betrokken bij Purdey.

Samen met familie Berden, familie Van Hout en een aantal Purdey leveranciers hebben zij de aandelen verworven van Purdey Mode B.V. Hiermee is de toekomst van het bedrijf en de unieke formule zeker gesteld.

Alle betrokken partijen kennen de onderneming en de markt als geen ander en hebben in het verleden bewezen verstand te hebben van fashion retail en van Purdey een succesvolle formule te kunnen maken. De optelsom van de verschillende leden van het Consortium leidt tot een optimale mix aan kunde en ervaring en wij zijn van mening dat de toekomst van Purdey en haar medewerkers niet in betere handen kan zijn dan van bovengenoemde partijen.

De transactie met de curatoren dient nog goedgekeurd te worden door de rechter-commissaris.