Technische groothandel Berner in Landgraaf wil binnen twee jaar verhuizen naar een locatie aan de Buitenring Parkstad, meldt De Limburger. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in verbruiksmaterialen, gereedschappen en chemie voor professionals in de automotive en de bouw, is op dit moment nog gevestigd aan de Vogelzankweg in Landgraaf.

Het bedrijf kan op de huidige locatie geen groei meer realiseren. ‘Buurman’ Heusschen-Schrouff heeft het pand gekocht en zal er uiterlijk oktober 2020 zijn intrek nemen. De specialist in orientaalse voeding zal het pand gaan gebruiken om verder te groeien.

Berner is op dit moment in onderhandeling over een perceel langs de Buitenring Parkstad in Kerkrade. Pascal Franssen zegt in de krant dat het absoluut een plek in Parkstad moet worden omdat het merendeel van de mederwerkers er woont. Bij het bedrijf in Landgraaf werken 210 medewerkers.

Berner werd op 1 april 1957 opgericht door de 21-jarige Albert Berner. Hij begon toen een schroevenhandel in Künzelsau (Baden-Württemberg) in Duitsland. In 1971 werd Berner Nederland opgericht.