Bert Penders vertrekt 1 september als directievoorzitter Rabobank Centraal Zuid-Limburg

Bert Penders heeft bekend gemaakt dat hij met ingang van 1 september een stap terug zet als directievoorzitter van Rabobank Centraal Zuid-Limburg. Met ingang van deze datum zal hij een aantal maanden van een reeds eerder gepland verlof gaan genieten, waarna hij per 1 december definitief afscheid neemt van de bank.

“De afgelopen tijd heb ik veel nagedacht over de toekomst; de toekomst van ‘mijn bank’ en die van mijzelf,” laat Penders weten. “Daarbij groeide het besef dat 2017 een mooi jaar is om mijn Rabobank-carrière te besluiten en me te richten op een nieuwe start. In oktober ben ik 42 jaar in dienst van deze mooie organisatie, waarvan bijna 32 jaar als eindverantwoordelijk directeur. De laatste jaren stonden vooral in het teken van het bouwen aan een vernieuwde, sterke coöperatieve bank. Een bank die klaar is voor de toekomst. Met trots kan ik zeggen dat die bank er nu staat en wordt gedragen door een krachtig en energiek team. De fase waarin de bank nu is, gecombineerd met mijn leeftijd en mijn persoonlijke ambities voor de toekomst, maken het moment rijp voor een nieuwe start. Een start waarin ik mij ga toeleggen op een aantal persoonlijke ambities, maar mij zeker ook blijf inzetten voor maatschappelijke bijdragen in de regio. Wij blijven elkaar dus ook in de toekomst ontmoeten in (Centraal) Zuid-Limburg.”

“Natuurlijk vinden wij het ontzettend jammer om afscheid te nemen van Bert,” vertelt Giel Braun, voorzitter van de raad van commissarissen. Bert heeft Rabobank Centraal Zuid-Limburg mee opgebouwd. Hij heeft sinds het ontstaan van onze bank aan het roer gestaan en een groot aandeel gehad in de uitstekende positie waarin de bank nu verkeert. Het werken vanuit de coöperatieve ‘ideologie’ van de Rabobank, het lokaal aanwezig zijn; dat past volledig bij Bert, dat is waar hij voor staat. Een woord van grote dank is dan ook zeer op zijn plaats. Ik wens Bert ook alle goeds voor zijn nieuwe toekomst.”

De raad van commissarissen zal de procedure opstarten om een nieuwe directievoorzitter te benoemen. In het najaar neemt de bank op passende wijze afscheid van Bert Penders.