Bertus Brinkman definitief gemeentesecretaris / algemeen directeur gemeente Weert

Het college van burgemeester en wethouders heeft Bertus Brinkman (1955) vandaag benoemd in de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Weert.

Unaniem positief
Beide selectiecommissies met een vertegenwoordiging van de ondernemingsraad en van bestuur en management waren unaniem positief over de voordracht. Volgens de commissies is Bertus Brinkman de juiste man, op de juiste plaats, op de juiste tijd.

Aantrekkelijkste werkgever
In de toelichtende argumentatie wordt Brinkman getypeerd als iemand die mensgericht leidinggeeft: hij zet mensen aan tot initiatief, eigen actie en verantwoordelijkheid nemen, creativiteit en ontwikkeling. “Een geweldige steun in de rug”, zegt Brinkman, die van de gemeentelijke organisatie de aantrekkelijkste werkgever van de regio wil maken. “Ik ben trots op deze organisatie. Met passie en enthousiasme wil ik hieraan leidinggeven.”

Ervaring
Brinkman is drie jaar bij de gemeente Weert in dienst. Sinds maart jongstleden als waarnemend gemeentesecretaris en daarvoor in de hoedanigheid van directeur Bedrijfsvoering en Dienstverlening. Het vak van gemeentesecretaris is voor hem niet nieuw. Zowel in Veldhoven als Leidschendam-Voorburg vervulde hij die rol.