Herberg Bie de Tantes in Eys staat te koop. De eigenaren bieden hun zaak ter overname aan via Horeca Advies Zuid. Het onroerend goed waaronder een woning met dakterras kan zowel gekocht of gehuurd worden. De exploitatie wordt te koop aangeboden. Het terras van de horecazaak werd in het verleden uitgeroepen tot beste terras van Limburg.

Ook in Maastricht, staat restaurant/cocktailbar Nxt Door te koop. De zaak aan de Koestraat is ooit begonnen als Beluga Nxt Door als tweede vestiging van het sterrenrestaurant Beluga, maar is al sinds 2010 in handen van Marcel Mullenders.  De zaak telt 34 terrasplaatsen, 30 restaurantplaatsen en een bargedeelte.

Het pand van Restaurant Rantrée  aan de Kesselskade krijgt ook een nieuwe invulling. Het huidige restaurant Rantrée verhuist naar bungalowpark Dousberg, waar het restaurant wordt voortgezet op de bovenste verdieping van het nieuwe hotel bij de golfbaan. Het pand aan de Kesselskade is gekocht door Belgen die er een Italiaans restaurant gaan beginnen vanaf november.

Het eerste sushi-restaurant van de Limburgse hoofdstad, Ginger, wordt eveneens ter overname aangeboden.

In Schinnen staat biologisch restaurant Sjuut te koop. De huidige eigenaars ‘gaan een nieuwe uitdaging aan’, laten ze op de website weten. ‘De komende jaren zal ons nieuwe uitgangspunt liggen op het verder ontwikkelen van duurzaamheid op meerdere terreinen en het uitbreiden van het biologische deel binnen de horeca.’