Arenborghoeve, gespecialiseerd in het uitvoeren van cosmetische operaties, kreeg gisteren van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een operatieverbod opgelegd. Het bestuur van de Venlose kliniek benadrukt vandaag in een verklaring dat de cli├źnten nooit enig risico hebben gelopen. De beperkende maatregel houdt in dat Arenborghoeve geen gebruik mag maken van haar operatiekamer en derhalve geen ingrepen mag uitvoeren die een operatiekamer klasse 1.1 vereisen.

“Arenborghoeve is al sinds de opening voorzien van een operatiekamer klasse 1.1, echter door nieuwe wetgeving voldeed deze niet aan de nieuwe eisen (RL7). Ziekenhuizen waar zich soortgelijke situaties voordoen, kunnen de aanpassing hiervan opnemen in een meerjarenplan, echter deze regel wordt niet toegepast op kleinere klinieken zoals Arenborghoeve”, stelt het bestuur.

Verder wordt gesteld dat “de waslijst van gebreken waarover gesproken wordt, erg overtrokken is. Het betreft een aantal administratieve oneffenheden en protocollaire aanpassingen die naar onze mening snel op orde kunnen zijn.”