Bestuursvoorzitter Jean-Paul Essers van Adelante naar bestuur Mondriaan

Namens de Raad van Toezicht laat ik u weten dat dhr. Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur, per 1 oktober Adelante gaat verlaten. Dit in verband met het aanvaarden van een functie elders. Wij betreuren zijn besluit ten zeerste maar danken hem voor zijn grote verdiensten en inzet voor Adelante. Jean-Paul , gestart op 15 mei 2006, heeft de afgelopen tien jaar de rol van bestuurder vervuld, waarvan sinds 1 januari 2014 als voorzitter Raad van Bestuur. Wij wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe functie.

Inmiddels is de procedure om te voorzien in zijn opvolging gestart.

Dr. R.H.J. van ’t Hullenaar,

Voorzitter Raad van Toezicht

 

De heer Jean-Paul Essers MBA nieuw lid van de raad van bestuur Mondriaan

De raad van toezicht van Mondriaan heeft Jean-Paul Essers (56) benoemd in de functie van lid van de Raad van Bestuur van Mondriaan. Hij treedt met ingang van 1 oktober 2017 in dienst.

De heer Essers begon in 1977 zijn loopbaan als militair bij de Koninklijke Marine. Van 1998 tot 2006 werkte hij als senior manager/consultant bij Deloitte en sinds 2006 is de heer Essers werkzaam bij Adelante, eerst als lid van de raad van bestuur en sinds 2014 als voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van toezicht is zeer verheugd met de benoeming van de heer Essers. De heer Essers vindt het een voorrecht om als bestuurder bij Mondriaan aan de slag te kunnen gaan. Hij kwalificeert Mondriaan als een mooie organisatie met een breed aanbod van zorg en behandeling, waarbij hij zowel onderwerpen ziet waarin Mondriaan uitblinkt als die waar nog uitdagingen en kansen liggen voor de toekomst.

Huub Dumont,

voorzitter raad van toezicht