Betawerk (Heerlen) wint Drupal Splash Award

Betawerk was drie keer genomineerd: voor de projecten ‘Mijn U-center’ (Zorg), ‘De Kijkwijzer’ (Onderwijs) en ‘Beter Wonen in Voerendaal’ (Overheid). Voor ‘Mijn U-center’ werd de award binnen gesleept. Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat Betawerk een nationale vakprijs binnenhaalt. In 2016 won het Heerlense bureau een Dutch Interactive Award.

Mijn U-center is een app voor cliënten van U-center, een kliniek voor psychotherapeutische behandelingen in Zuid-Limburg. Deze app geeft de cliënten meer regie over hun behandeltraject, mede door direct toegang tot een online behandelomgeving. Cliënten kunnen een dagboek bijhouden en kunnen een beroep doen op een breed aanbod aan cursussen, coaching en informatie voor verdieping. De app versterkt de positie van U-center als één van de pioniers in het GGZ-landschap wat betreft het digitaal ontsluiten van medische gegevens.

Maurice Hermans, directeur van Betawerk: “Ons team is ontzettend blij met deze award. Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat we een landelijke prijs in de wacht slepen. Het laat zien dat de Dutch Interactive Award in 2016 geen toevalstreffer was. En, niet onbelangrijk, de samenwerking met U-center verliep ontzettend goed. Goed opdrachtgeverschap helpt ons een nog sterker resultaat neer te zetten.”

Over Betawerk
Betawerk is een familiebedrijf, gespecialiseerd in innovatieve online projecten. Het team van 15 professionals ontwikkelt websites en applicaties, met Drupal, en slimme online strategieën, aan de hand van Service Design Thinking. Betawerk is gevestigd in de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Drupal is een content managementsysteem, waarmee online platforms, zoals websites en apps ontwikkeld kunnen worden. Meer dan één miljoen websites wereldwijd draaien op het systeem. Drupal heeft één van de meest actieve communities van de wereld, met maar liefst 35.000 ontwikkelaars.