Betawerk naar Brightlands Smart Services Campus Heerlen (persbericht)

Het Heerlense webbureau Betawerk  vestigt zich op de Brightlands Smart Services Campus  in Heerlen.  Directeur Martijn Hermans spreekt van een “toekomstgerichte stap in onze groeiambitie”. De Brightlands Smart Services Campus is gehuisvest in het GKII-gebouw van APG in Heerlen en wil kennis, talent en ondernemerschap op het gebied van data science, informatietechnologie en servicedesign in de regio binden en verbinden.

Data vormen de basis voor antwoorden op vragen die nooit eerder gesteld zijn en daarmee ook voor grote vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Directeur Martijn Hermans: “Betawerk bestaat dit jaar vijf jaar. Omdat ons huidige kantoor te krap werd, zochten we een nieuwe plek om Betawerk verder uit te bouwen. Als webbureau zijn we onderscheidend door de manier waarop we complexe vragen vertalen naar gebruiksvriendelijke en communicatieve sites en apps. Die expertise willen we inbrengen in de Brightlands Smart Services Campus, om gezamenlijk met andere partijen innovatieve projecten te ontwikkelen. Na het winnen van de Zilveren Award bij de Dutch Interactive Awards eerder dit jaar zien we de verhuizing als een logische stap, passend bij de ambitie van Betawerk”.

CEO Peter Verkoulen van de Brightlands Smart Services Campus over de samenwerking “Het expertise- en ambitieniveau van Betawerk sluit naadloos aan bij onze ambities als campus. Een community waar innovatieve start-ups en bestaande bedrijven, vooruitstrevende kennisinstituten, onderzoekers, studenten en investeerders samenwerken aan de toekomst van slimme diensten, met behulp van innovatieve technologieën. Wij zijn dan ook trots om Betawerk te verwelkomen als een van onze bewoners.”

Betawerk uit Heerlen ontwikkelt sites en apps. Daarnaast adviseert en ondersteunt ze organisaties die hun online communicatie moeten verbeteren. Het familiebedrijf telt momenteel 13 medewerkers en werkt voor organisaties als MUMC+, IBA Parkstad en Museumplein Limburg. In mei van dit jaar won Betawerk de Zilveren Dutch Interactive Awards, dé vakprijs voor het beste online werk in Nederland.