Beveiligingsbedrijven Intelligent Security uit Tilburg en EBM Security uit Venlo gaan samen verder. De twee bedrijven fuseren tot de grootste beveiliger van horeca en evenementen in Zuid-Nederland. Het bedrijf gaat verder onder de naam Intelligent Security en zal opereren vanuit Tilburg en Venlo.

Intelligent Security en EBM Security werken al ruim tien jaar intensief samen op de Nederlandse markt en zijn sinds 2015 samen actief in meerdere wintersportgebieden in Oostenrijk.

EBM Security werd opgericht in 1993. Huidig eigenaar Taco Van Luyten nam het bedrijf in 2011 over. Het bedrijf richtte zich vanaf de start vooral op evenementenbeveiliging. Boris van der Horst startte Intelligent Security in 2005, tijdens zijn studie. Het bedrijf was de eerste jaren met name actief in de horecabeveiliging. Intussen zijn beide bedrijven uitgegroeid tot allround horeca- en evenementenbeveiligers.

Van Luyten en Van der Horst worden beiden directeur van het nieuwe bedrijf en zijn beiden voor een gelijk deel eigenaar. Toine van de Ven van Capi Europe heeft een minderheidsbelang en vervult de rol van strategisch partner.