Bijzondere erkenning van Apple voor SG Sint Ursula (Horn)

Het Apple Distinguished Program (waar de Apple Distinguished Schools een onderdeel van zijn) is exclusief voor scholen die voldoen aan de criteria voor onderwijsinnovatie, leiderschap en educatieve excellentie. De toegelaten scholen moeten voorbeelden zijn van Apple’s visie op uitmuntende leeromgevingen.

Wereldwijd zijn er 400 scholen die dit predicaat mogen voeren. In Nederland zijn er maar drie scholen. Naast Horn prijkt er ook op een school in Maarssen en Haarlem de plaquette van Apple.

Om toegelaten te worden tot de exclusieve wereldwijde groep scholen die zich Apple Distinguished School mogen noemen heeft de school tijdens een langdurig en intensief traject bewijs moeten leveren op de volgende gebieden: visionair leiderschap, innovatief leren en lesgeven, voortdurend professioneel leren, overtuigend bewijs van succes en een flexibele leeromgeving. Inmiddels heeft de school in Horn ook 37 Apple Teachers en drie Apple Distinguished Educators. Dit zijn individuele erkenningen voor docenten die hebben bewezen onderwijs op een innovatieve manier te kunnen inrichten met behulp van mobiele technologie. Met elkaar zorgt dit team voor onderwijs dat voor leerlingen persoonlijker van aard is en daardoor meer tegemoetkomt aan de talenten en de voorkennis van de leerling.

Gedeputeerde Hans Teunissen van Onderwijs onthulde de plaquette. “De kinderen die nu op de basisschool zitten komen in een hele andere wereld terecht. Ze worden misschien geen heftruckchauffeur, maar drone-piloot en gaan naar hun werk in zelfrijdende bussen. Daarom zetten wij in op toekomstbestendig onderwijs, waarvoor digitalisering een belangrijke voorwaarde is. Het is mooi te zien dat Sint Ursula in Horn al goed op weg is om haar leerlingen voor te bereiden op de toekomst en om het optimale uit de leerlingen te halen, door ze gepersonaliseerd, digitaal onderwijs aan te bieden. Een mooi voorbeeld!”