Op het Business Park Stein in Elsloo, breidt Bilfinger Tebodin haar vestiging uit met 20% aan vierkante meters. Het vergroten van de vestiging is nodig om onderdak te bieden aan het sterk groeiende team dat zich anderhalf jaar geleden vestigde in kantoorpand l’ Ambassadeur in Elsloo.

Onderdeel van de uitbreiding is een speciale virtual reality (VR) room. In deze ruimte kunnen klanten de 3D-modellen die gemaakt worden van hun nieuwe fabrieken en verbouwingsplannen in VR beoordelen. Nieuwe industriële complexen, uitbreidingen en moderniseringen zijn grote investeringen. Modellen maken de resultaten van het ontwerp inzichtelijk. Door deze modellen in VR te presenteren, kunnen klanten virtueel door de nieuwe fabriek lopen. Ook aspecten als onderhoud, kosten, duurzaamheid en gedetailleerde tijdsplanning worden inzichtelijk gemaakt.

Met de uitbreiding van de vestiging anticipeert Bilfinger Tebodin op de toenemende vraag naar advies- en ingenieursdiensten vanuit de industrie. Zo is er een van de dienstverlening op Chemelot, de dienstverlening voor andere industriële klanten in de regio en een langlopend partnership met TenneT. Daarnaast wordt steeds meer beroep gedaan op de expertise van de adviseurs en ingenieurs voor projecten in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen en Israël.