Blokker Hoensbroek sluit deuren

De zaak in Hoensbroek staat momenteel al voor de helft leeg en de overgebleven schappen zijn nauwelijks gevuld. De drie medewerkers zijn momenteel bezig aan hun laatste werkweek. Ze moeten op zoek naar een nieuwe baan. De bedrijfsleider zal de winkel de komende weken nog openhouden en proberen om de laatste producten te verkopen. In januari zal dan de winkel aan de Kouvenderstraat definitief zijn deuren sluiten.

Blokker Holding haalt kleinere filialen die niet voldoende rendement opleveren uit de markt.

“Een Blokker heeft in de provincie geen toekomst”, zei Paul Moers, retailkenner en adviseur van concerns als Blokker in augustus tegen L1. “Ik zou er geen winkel willen hebben.”
Het Blokker-concern moet een groot deel van de winkels in de provincie sluiten en Moers verwacht dat dit op korte termijn ook gaat gebeuren. Met name in krimpgebieden als Limburg, Noord-Holland en Groningen.

Moers: “De dikke, uitgebreide Blokker heeft geen toekomst. Elk dorp een vestiging, dat is verleden tijd. Een afgeslankte formule is de toekomst. Vestigingen in de randstad zijn het probleem niet. In de provincie werkt dat niet meer, dus dat wordt heel moeilijk.” Volgens hem kost het meer dan dat het oplevert om een vestiging in een krimpgebied open te houden.

Moers begeleidt onder meer Blokker bij de transformatie naar een nieuwe formule, zoals de directie van de holding de reorganisatie in april heeft aangekondigd. De retailkenner is aangetrokken als adviseur bij die transformatie. Moers zal in die functie niet adviseren om winkels in Limburg open te houden. “In grote steden nog wel. In Maastricht, Roermond of Venlo zal altijd een Blokker blijven. Dat is gewoon marktwerking.”