Boekpresentatie over grofkeramische industrie in Limburg

Het boek is geschreven door Marcel Dings, een kenner bij uitstek van deze voor Limburg zo belangrijke bedrijfstak. In het boek wordt een historisch overzicht gegeven van de fabricage van stenen, dakpannen en gresbuizen in Limburg en de bijzondere overblijfselen die hier nu nog van zichtbaar zijn. Behalve voormalige en nog functionerende productielocaties komen ook bijbehorende directeursvilla’s, arbeiderswoningen, spoortunnels en dergelijke in beeld. Het boek telt 176 pagina’s en bijna 200 foto’s, waarvan vele in fullcolour.

De boekpresentatie vindt plaats op donderdagmiddag 18 mei bij dakpannenfabriek Wienerberger Narvik in Tegelen. Wethouder Jos Teeuwen van de gemeente Venlo neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Het boek Stenen en pannen is een uitgave van Stichting Werkgroep Industrieel Erfgoed Limburg (WIEL). Het doel van WIEL is om industrieel erfgoed in de provincie Limburg te behouden en onder de aandacht te brengen. Eerder gaf WIEL boeken uit over de geschiedenis en overblijfselen van stroopstokerijen en zuivelfabrieken in Limburg.