Bouw Bauhaus (Venlo) bereikt hoogste punt

De nieuwbouw van bouwmarkt Bauhaus in Venlo heeft dinsdagmiddag het hoogte punt bereikt. Deze mijlpaal werd feestelijk gevierd meldt Omroep Venlo.

In het najaar van 2017 werd gestart met de bouwwerkzaamheden aan de Laurens Jansz Costerstraat. De opening van de derde vestiging van Bauhaus in Nederland staat op de rol voor de tweede helft van dit jaar.

Wethouder Stephan Satijn van economische zaken sprak zijn tevredenheid uit over de komst van Bauhaus naar Venlo: “Bauhaus geeft een belangrijke impuls aan de economie en de werkgelegenheid in Venlo.” De nieuwe vestiging levert 130 nieuwe en 100 indirecte arbeidsplaatsen op.

Directeur Nederland van Bauhaus, Herwin Oost, zit met de aanstaande opening van het filiaal Venlo op koers: “We zijn op weg naar landelijke dekking, met circa vijftien vestigingen. Het gaat erg goed in de bouwsector en Bauhaus biedt daarin een nieuwe formule met een uniek assortiment en de beste service en advies. Ook de kwaliteit van de medewerkers is daarvoor bepalend.”

De werving voor het personeel van het bouwcentrum is inmiddels in volle gang. Dat leverde tot nu toe al ruim 1.000 sollicitaties op. Daarnaast is BAUHAUS een samenwerking aangegaan met het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg, om goede krachten die nu thuis zitten een kans te bieden op een passende baan. Ook werkt het bouwcentrum graag samen met lokale zzp’ers voor de montageservice.

Foto: Bauhaus