Woensdag 28 maart start Heylen Warehouses uit het Belgische Herentals met de bouw van een logistieke campus van 53.000 m2 magazijnoppervlakte. Het distributiecentrum wordt gebouwd op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals aan de Grubbenvorsterweg in Venlo. Broekman Logistics uit Rotterdam zal de gebruiker worden van het distributiecentrum.

Groep Heylen heeft in Broekman Logistics een partner gevonden die de campus gaat gebruiken voor logistiek en opslag van zowel ongevaarlijke als gevaarlijke stoffen, hiervoor wordt voldaan aan de strengste en meest moderne veiligheidsnormen. De ontwikkeling wordt in fasen gerealiseerd en de werkgelegenheid zal daaraan parallel oplopen van 150 FTE naar uiteindelijk 300 FTE.

De Provincie Limburg kocht voor 12 miljoen euro een perceel van ruim tien hectare aan, om dat vervolgens in erfpacht uit te geven aan de Groep Heylen. Bij de bekendmaking van de plannen in augustus vorig jaar liet gedeputeerde Beurskens weten dat het zeer positief is dat een leegstaand chemieterrein geherstructureerd wordt ten behoeve van hoogwaardige bedrijvigheid en werkgelegenheid nieuwe arbeidsplaatsen. “En dankzij de erfpacht komt er ook nog extra geld in het laatje van de Provincie.”

Het is overigens de tweede keer dat de provincie Limburg een samenwerking met de Groep Heylen aangaat. In 2015 was de eerste keer. Toen is door de provincie een kavel van 21,5 hectare aangekocht op het bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo en in erfpacht uitgegeven aan de Groep Heylen voor de realisatie van een 14 ha. groot distributiecentrum. Inmiddels is dit distributiecentrum grotendeels gerealiseerd en biedt het werkgelegenheid aan zo’n 850 werknemers.