Bouw gestart, Zwitsers BAUHAUS Venlo goed voor 130 banen

BAUHAUS Nederland is gestart met de bouw van haar vestiging aan de Laurens Jansz. Costerstraat in Venlo. Het bouwcentrum wordt de derde locatie in Nederland van het internationale concern. De opening van BAUHAUS Venlo staat gepland voor tweede helft 2018.

BAUHAUS Venlo verenigt straks op ruim 18.000 m2 meerdere speciaalzaken onder één dak: Van bouwmaterialen en ijzerwaren tot parket, sanitair en een uitgebreid tuincentrum. Het bouwcentrum wil zich onderscheiden met veel service, het zeer uitgebreide aanbod en deskundig personeel, dat vaak zelf werkzaam is geweest in de categorie waarin zij adviseren.

Directeur Herwin Oost van BAUHAUS Nederland: ”We kiezen bewust voor een andere benadering dan de bestaande bouwmarkten: De wens van de klant is ons uitgangspunt en die vraagt om meer kennis op de vloer en goede service. Daarom ook werken we in het bouwcentrum met vakmensen en bij de klant thuis samen met lokale installateurs, waarbij wij garant staan voor het geleverde werk.”

Ook voor de vakman
BAUHAUS is er met het brede assortiment niet alleen voor de klussende particulier maar ook voor de vakman. Die vindt er een breed aanbod aan professionele apparatuur en materialen. Zij in het bijzonder zullen het gemak ervaren van de Drive-In, waardoor de klant gewoon met auto en aanhanger naar binnen rijdt en de materialen vanaf het schap inlaadt.

Werken bij BAUHAUS
BAUHAUS zal straks werk bieden aan 130 medewerkers. “Ons bouwcentrum geeft een mooi impuls aan de werkgelegenheid in de regio,” aldus Albert Goes, vestgingsmanager van BAUHAUS Venlo, “Begin 2018 gaan we op zoek naar vakmensen met kennis en liefde voor hun vak. Dat kunnen verf- of badkamerspecialisten zijn, of mensen met een goede all round kennis. Net als in de andere vestigingen zijn we daarbij zeker ook op zoek naar vijftigplussers, met al hun kennis en ervaring!”

De branche van ‘bouwmarkten’ groeit door de groeiende bouwsector en het stijgend aantal transacties in de woningmarkt. In 2016 zag de sector de omzet met ca. 6 % stijgen. Met de opmars in Nederland is BAUHAUS inmiddels actief in 19 landen in Europa. BAUHAUS Nederland heeft de ambitie om zo snel mogelijk landelijke dekking te realiseren, met circa vijftien vestigingen.

BAUHAUS Nederland C.V. is een 100% dochter van INTERBAUHAUS AG, Zwitserland.
www.bauhaus-nl.com