Bricksworld LEGO Experience opent in Heerlen

In het voormalige pand van Meyer & Meyer in Heerlen (Van der Maesenstraat 3) opent vrijdag Bricksworld LEGO Experience de deuren. De zaak heeft een oppervlakte van 1.500 m2 verdeeld over drie etages.

Het bedrijf laat weten dat het voor Heerlen Centrum een toeristische dagattractie en retail trekker wordt voor LEGO fans uit Nederland, België en Nordrhein Westfalen. Bricksworld heeft daarnaast in de takken retail, horeca, handel/magazijn en toerisme/leisure een leerwerkplaats voor kansarme jongeren uit de regio gerealiseerd. Deze kunnen -afhankelijk van het niveau- in 12 tot 18 maanden groeien naar een baan in een winkel, webshop of toeristische attractie. Aan de leerwerkplaats zijn officiële schoolcertificaten verbonden. Momenteel volgen een tiental jongeren zo’n traject en er zijn nog een aantal plekken vrij.

Speciaal voor de opening heeft Bricksworld een aantal eigen LEGO-setjes ontwikkeld en geproduceerd: de Skyline van Heerlen met Schunck, Pancratiuskerk, Maankwartier en het Royal theater.