Bright Buildings (Heerlen) levert unieke zwembadaccommodatie in de Betuwe

Niet alleen de gevel, maar ook het transparante dak van het nieuwe zwembad op vakantiepark het Eiland van Maurik kan voor de helft wegschuiven. De grens tussen binnen en buiten vervaagt hierdoor.

Het zwembad is momenteel in aanbouw in het recreatiegebied aan de Neder-Rijn in de Betuwe. Voor het zomerseizoen moet het complex openen. Door de nieuwe faciliteit kan Eiland van Maurik een seizoen verlengende activiteit aanbieden.

Familiebedrijf Bright Buildings ontwikkelde zelf een compleet nieuwe bewegingsmechaniek. Want volgens directeur Gertjan Grimbergen wordt zijn bedrijf, dat onderdeel is van de Grimbergen Group en zusterbedrijf van internationaal bouwer Thermoflor, steeds vaker gevraagd naar beweegbare gevels en daken. “De grens tussen binnen en buiten vervaagt steeds meer. Zeker in de lichte constructies waarin wij gespecialiseerd zijn en die we neerzetten voor retail- en leisure complexen.”

De besturing kan automatisch worden ingesteld en reageert op de omstandigheden buiten. Maar de beheerders van het zwembad kunnen ook zelf sturing geven. In vijf minuten tijd kunnen zij het dak openen of sluiten.

Voor meer informatie over het project: www.brightbuildings.eu

V.l.n.r.: Paul Hoppe (architect Bright Buildings), Lennard Kempers (eigenaar Eiland van Maurik) en Gertjan Grimbergen (directeur Bright Buildings).