Brightlands Campus Greenport Venlo realiseert onderzoeksfaciliteit ‘de Cooker’

Met de Cooker bewerken we regionale producten tot eindproducten. De gezonde inhoudsstoffen blijven bij dit proces grotendeels behouden. Samen met de Universiteit Maastricht vindt met deze eindproducten een interventie plaats op het normale eetpatroon van de consument. Met bloedonderzoek gaan we het gezondheidseffect hiervan aantonen.

De Cooker wordt gebruikt door regionale ondernemers in combinatie met de onderzoekers van Universiteit Maastricht. Het is een open faciliteit: ook andere ondernemers kunnen er voor hun productontwikkeling gebruik van maken.

Het unieke resultaat is een Personalised Nutrition-concept; men ziet welke (combinatie van) voedingsstoffen het beste zijn om je afweer te verhogen. Dit product wordt uiteindelijk per individu op maat gemaakt. Voeding dus als nieuwe medicijn.

Op 19 mei vindt de kick off van het project plaats op Brightlands Campus Greenport Venlo in Villa Flora. Op het programma staat een inhoudelijke bijeenkomst die ingaat op de wetenschappelijke onderbouwing van het concept en de praktische werking van de Cooker en het bijbehorende onderzoeksprogramma.