Op 12 april bezoeken circa 150 meisjes van zes verschillende Limburgse middelbare scholen de Brightlands Chemelot Campus tijdens de Girlsday. De Brightlands Chemelot Campus is gelegen op het industrieterrein Chemelot in Geleen, waar naast de campus 60 chemische fabrieken staan en 150 organisaties zijn gevestigd.

Dit landelijke initiatief wil meisjes in hun tweede jaar van de middelbare kennis laten maken met de vele mogelijkheden die bèta/technische opleidingen bieden en welke opleidingen er op dit gebied zijn. Zeker onder vrouwen zijn bèta/technische opleidingen veelal onbekend en welke mogelijkheden deze bieden voor een toekomstige loopbaan.

Voor meisjes in de onderbouw van vmbo en havo/vwo staan er ruim 25 vrouwelijke bèta’s klaar om hen te informeren over de mogelijkheden die de bètawereld biedt. Tijdens deze dag openen tal van bedrijven en organisaties hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven.

De organisatie voor Girlsday in de regio Zuid-Limburg is in handen van Jet-Net en Procestechniek & Maintenance Limburg. De deelnemende organisaties en bedrijven zijn C3, Continium Discovery Center, OTIB, Goflex, CHILL, UM Science, DSM, USG, OCI Nitrogen, SABIC, Arlanxeo, Sitech Services BV, Royal Haskoning DHV, Celanese.

Deelnemende scholen uit de regio zijn: Trevianum, Graaf Huyn College, Porta Mosana, Sophianum, DaCapo en Sintermeerten.