Brightlands Chemelot Campus ontvangt de G32-top (grote Nederlandse gemeenten)

Meer dan 125 bestuurders van de 34 grootste gemeenten in Nederland bezoeken Sittard-Geleen tijdens de bestuurdersdag van de de G32. Het is voor het eerst dat deze bestuurdersdag in een Limburgse gemeente wordt gehouden. De bestuurders zijn donderdag te gast op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

De wethouders en burgemeesters komen bij elkaar in het Center Court van de Brightlands Chemelot Campus, waar ’s ochtends drie verschillende programma’s zijn. Ondernemer Alex Jaminon en wetenschapper Erik Stam gaan in op het vergroten van de innovatiekracht bij ondernemers.

Tegelijkertijd zal Micha de Winter, hoogleraar maatschappelijke opvoedingsvraagstukken, spreken over het jeugdbeleid en geven Desirée Uitzetter (BPD) en Margriet Schepman (NEPROM) een uiteenzetting over de binnenstedelijke woningmarkt.

Tijdens het middagprogramma bezoeken de bestuurders van de grote Nederlandse gemeenten de sociale, fysieke of economische vakgroepen. Bij de sociale vakgroep zijn staatssecretaris Martin van Rijn en directeur-generaal Kees van der Burg van het ministerie van VWS aanwezig om te spreken over de agenda voor de toekomst: wat is er nog nodig in het sociaal domein en moet absoluut in het nieuwe regeerakkoord aan de orde komen.