Brightlands | Dave geniet van de nieuwste technologie: ‘Verdienen komt na dienen en bedienen’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                      Dave Alken (41)
Functie:                   Sr. Projectmanager bij Conclusion
Rol Brightlands:     Conclusion helpt bedrijven op de Brightlands Smart Services Campus verder met
het ontwikkelen van ICT-infrastructuur om tot daadwerkelijke disruptie te komen.
Tourtrui:                  De bolletjestrui

Als sr. projectmanager bij Conclusion is Dave Alken iedere dag bezig met de allernieuwste technologie. “Het gaat dan meestal niet om gewone innovatieve verbeteringen, maar om échte disruptie.” Hij geeft een eenvoudig voorbeeld: “Je kunt bijvoorbeeld een glazenwasser nieuwe slimme materialen geven, maar je kunt ook een laagje op ruiten aanbrengen zodat je nooit meer ruiten hoeft te wissen. We werken onder meer met big data en de allernieuwste mogelijkheden omtrent sensoring. Zo zijn we bijvoorbeeld betrokken bij het verbeteren van de technologie om passagiersstromen op Schiphol beter onder controle te krijgen door intensief de customer journey te bestuderen. Maar je kunt ook denken aan smart city’s. We zijn bezig met sensoren die in een stad of op een event geluiden kunnen analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld vaststellen of er een ongeluk is gebeurd. Tevens kun je zo ‘horen’ of er op een plein rellen dreigen te ontstaan of ontdekken dat het juist beter is om de politie-inzet te verminderen. De mogelijkheden zijn echt ongekend.” Het bedrijf Conclusion waar hij voor werkt, is een ecosysteem bestaande uit achttien bedrijven, met opvallend veel geduld. “We geloven in het credo eerst dienen en bedienen en dan pas verdienen”, legt hij uit. Zo ondernemen we vaak mee met onze klant en zijn dan mede risicodragend. Dave is blij dat hij dankzij initiatieven als Brightlands in Limburg kan blijven wonen, want: “Het is hier een stuk rustiger en prettiger dan in de Randstad.” Op sportief gebied houdt hij van zwemmen en duiken. Met wielrennen heeft hij niet zoveel, maar hij geniet wel van ‘zwoegers’ in de bergetappes en kiest gevraagd naar zijn favoriete tourtrui daarom voor de bolletjestrui.

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl