Brightlands | Esther ondersteunt ondernemers bij HR: ‘Ik bewonder specialisten’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                    Esther Adam (49)
Functie:                  HR-manager op de Brightlands Health Campus Maastricht.
Rol Brightlands:    Esther ondersteunt  Brightlands Maastricht Health Campus met HR in de brede zin van het woord, zoals het opstellen van arbeidscontracten, ARBO, coaching, werving & selectie. Tevens is ze is sparringpartner van het management en vraagbaak voor medewerkers.
Tourtrui:                Bolletjestrui

Esther Adam is HR-manager op de Brightlands Maastricht Health Campus. “Het is onder meer prachtig om startups te helpen om daadwerkelijk de omslag te maken naar ondernemen. Ik weet zelf goed wat dat betekent, want zowel ikzelf als mijn man, die makelaar is, zijn zelfstandig. Ook doorgroeiers help ik graag met HR want ze hebben vaak nog niet de omvang om zelf een HR-medewerker in dienst te nemen. Als het lukt om bedrijven vooruit te helpen in hun ontwikkeling geniet ik. Een voorbeeld is Pharmacell, een bedrijf dat sterk is in stamcelonderzoek. In de beginfase met drie medewerkers heb ik ze geholpen met personeelszaken. Inmiddels zijn ze doorgegroeid naar honderd medewerkers en zijn ze overgenomen door Lonza. Daar hebben ze uiteraard zelf mensen in dienst voor HR. Een prachtige ontwikkeling!” Esther houdt van sport en was vroeger zelfs NK-atleet op de achthonderd meter. Ook fietsen vindt ze prachtig. Tourritten wil ze graag op tv zien, maar dat lukt helaas maar zelden. Tevens heeft ze door de jaren heen heel erg leren houden van voetballen, want haar man en zonen Casper (19) en Thomas (14) zijn daar dagelijks mee bezig. Als Esther moet kiezen uit klassementstruien van de Tour, gaat ze uiteindelijk voor de bolletjestrui. “Ik bewonder eigenlijk specialisten net iets meer dan de generalisten”, legt ze uit.  Knipogend: Misschien komt dat wel omdat ik zelf een generalist ben…

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl