Brightlands | Joshua geniet in én buiten het lab: ‘Hier voel ik me Europeaan’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                  Joshua Low
Functie:                Bachelor student aan Universiteit Maastricht, het Maastricht Science Program
Rol Brightlands:  Joshua maakt een thesis over Chemie over bio-based polyesters en werkt daarvoor
samen met partners op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.
Tourtrui:               De groene trui

Joshua komt uit het Verenigd Koninkrijk en houdt er van om lekker veel dingen lekker snel te doen. Zijn studie Science aan Universiteit Maastricht is dan ook op zijn lijf geschreven, want daar kan hij zich met een breed scala aan verschillende vakken bezighouden. Chemie heeft momenteel zijn bijzondere interesse en daarom bouwt hij rond dat thema zijn Bachelor thesis. “Ik  hou me vooral bezig met het gebruik van hernieuwbare grondstoffen voor plastic materialen zodat er minder aardolie gebruikt hoeft te worden. Concreet ben ik hier op het laboratorium op de Brightlands Chemelot Campus bezig met onderzoek naar nieuwe polyester materialen met een gereguleerde (bio)afbreekbaarheid. Het zit allemaal nog in de onderzoeksfase, maar zou straks bijvoorbeeld heel goed als verpakkingsmateriaal kunnen worden toegepast.”  Joshua geniet met volle teugen op de Brightlands Campus in Geleen. Hij is een type dat zowel lekker introvert kan focussen in het lab en tegelijkertijd graag contact maakt met andere studenten, wetenschappers, startups en werknemers van grote bedrijven. “Ik zit hier helemaal op mijn plek. Het is hier een internationale omgeving, waar je mensen in het restaurant en de gymzaal kunt ontmoeten van allerlei pluimage. Ik voel me hier een échte Europeaan. Maar ik moet nu weer snel door. We stoppen Joshua toch nog heel even, want hij moet nog even een trui van de tour kiezen. En ja hoor, het wordt een groen exemplaar voor deze sympathieke ‘snelle jongen’.

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl