Brightlands | Leslie houdt van dynamische omgeving Brightlands: ‘Ik word chagrijnig van stilzitten’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:     Leslie van de Wouw (37)
Functie:  Financial accountant Brightlands Chemelot organisatie  op de Brightlands
Chemelot Campus, locatie Sittard-Geleen
Rol:         Zorgen voor een optimale administratieve omgeving en meedenken over
kostenbewustzijn en efficiency rond vastgoed, personeel en research.
Tourtrui: De bolletjestrui

Uit de vier mogelijk klassementstruien van de Tour de France kiest Leslie zonder twijfel de bolletjestrui. Die is dan ook op zijn afgetrainde lijf geschreven. “Ik fiets zelf graag en regelmatig en het liefst pak ik wat klimmetjes mee in het Heuvelland. Ik word namelijk chagrijnig van stilzitten. Mijn favoriete tourcoureur is natuurlijk Tom Dumoulin, maar aangezien die niet meedoet met de Tour zet ik mijn geld nu op de klimmer Contador.” In het dagelijks leven is Leslie van de Wouw familieman en geniet hij volop van zijn kinderen Mees (2) en Saar (5). Beroepsmatig werkt  hij als financial accountant op Brightlands met als uitvalsbasis de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

“Brightlands is een dynamische omgeving waar nieuwe dingen ontstaan. Ik ben trots op dit unieke ecosysteem waar bedrijven – startups, mkb-bedrijven en multinationals zoals DSM en Sabic – op natuurlijke wijze samenwerken en aan kruisbestuiving doen.” Thema’s van Brightlands die hem bijzonder aanspreken zijn innovatie en gezondheid. “Gezond eten is voor een amateurwielrenner als ik bijvoorbeeld een belangrijk thema. Maar je kunt in sporten als wielrennen ook steeds meer met (big) data doen. Denk maar eens aan het voortdurend meten van wattages, bloeddruk, harstslag of koersdata. Op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen hebben ze bijvoorbeeld volop kennis en kunde omtrent dit soort data. Allemaal belangrijke thema’s die de Limburgse economie een boost geven. Ik ben er kortom trots op dat ik als jongen, geboren en getogen in Urmond, bij Brightlands werk.”

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl