Brightlands | Maartje is data scientist bij Accenture: ‘Ik hou van teamsport’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                   Maartje Keulen (24)
Functie:                Data Scientist
Rol Brightlands:  Maartje is werkzaam bij Accenture dat is gevestigd op de Brightlands Smart Services Campus Heerlen.
Tourtrui:               De gele trui
Maartje Keulen werkt als data scientist aan de toekomst van de economie. Ze houdt zich bij Accenture onder meer bezig met innovatieve ontwikkelingen als chatbots en slimme dashboards. “Ik werk mee aan het ontwikkelen van modellen die het voor APG mogelijk maken om klantcontact intelligenter en persoonlijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan chatbots en slimme manieren om een klant alleen die informatie te geven die hij of zij wil hebben. De uitvalsbasis van Accenture in het gebouw van de Brightlands Smart Services Campus is ideaal: We zitten vlak bij onze grootste klant APG én genieten hier van een dynamische, inspirerende en innovatieve omgeving. Er zijn veel innovatieve projecten met partners in de regio. Bij Roda JC helpen we de medische staf door te voorspellen wanneer spelers geblesseerd raken, aan de hand van data van sensoren die de spelers dragen tijdens trainingen.” Maartje is van nature handig met cijfers want ze studeerde Econometrie. Maar ze is ook behoorlijk sportief. “Ik hou van teamsport en voetbal bijvoorbeeld graag. Ik heb zelfs, toen Roda JC een professioneel damesteam had, nog een aantal wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Tegenwoordig ben ik bezig met ultimate Frisbee en speel ik deze relatief onbekende sport in het Nederlands team. Pratend over de tour blijkt dat Maartje ook graag op de fiets springt en regelmatig van haar woonplaats Maastricht naar Heerlen rijdt. De Tour de France volgt ze altijd met veel plezier. Wanneer ze een keuze moet maken uit de vier klassementstruien van de Tour gaat ze zonder enige twijfel voor de gele. “Ik ben nu eenmaal competitief en wil altijd het beste uit me zelf halen”, knipoogt ze.

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl