Brightlands Maastricht Health Campus en Chengdu (China) willen samen miljoenen investeren

Brightlands Maastricht Health Campus ontving een vierkoppige delegatie van het Chinese Chengdu Wenjiang District, aangevoerd door burgemeester Chen Zhiyong. Doel van het bezoek was om de mogelijkheid te onderzoeken om een gezamenlijk risicokapitaalfonds te vormen om startende bedrijven op de Maastrichtse campus te ondersteunen. De doelgrootte van dit fonds is ongeveer 64 miljoen euro. De eerste ronde financieringskapitaal bedraagt naar verwachting ongeveer 3,8 miljoen euro.

De delegatie werd verwelkomd door prof. dr. Jan Cobbenhagen, CEO van Brightlands Maastricht Health Campus. De twee partijen spraken over de bedoeling, de aanpak en de mogelijkheden van gezamenlijk investeren. De Chinese delegatie bracht onder andere een bezoek aan de hoogwaardige scanners van Scannexus. De bezoekers waren onder de indruk van de onderzoekskracht en -mogelijkheden op de Brightlands Maastricht Health Campus en het beleggingsrapport van Univenture/Brightlands Life Science Venture.

Met de ondertekening van het MoU (Memorandum of Understanding) voor het Chinees-Nederlandse investeringsfonds door beide partijen is een belangrijke stap gezet in de verdere samenwerking en het strategisch partnerschap tussen Maastricht en Chengdu Medical City. Beide partijen hebben de intentie om het project zo snel mogelijk naar de volgende fase te brengen.

Het Wenjiang District, gelegen in het noordwesten van Chengdu, staat bekend als pionier vanwege de uitgebreide hervorming van kleine en middelgrote ondernemingen, gericht op het ontwikkelen van de gezondheidsketen en de medische industrie. Wenjiang heeft de medische stad Chengdu opgericht die wordt gekenmerkt door innovatie van medische wetenschappen, behandelingen en medicijnen.


Burgemeester Chen Zhiyong en prof. dr. Jan Cobbenhagen tekenen de MoU.