Brightlands Maastricht Health Campus neemt belang in Chinees investeringsfonds

Een Limburgse delegatie onder leiding van Guido Derks (Algemeen directeur van de Provincie Limburg) is momenteel in Chengdu, China. Het hoogtepunt van de reis is de ondertekening van een Joint Venture overeenkomst tot oprichting van een fondsmanagement vennootschap. Brightlands Maastricht Health Campus verwerft 25% belang in dit Chinees investeringsfonds.

Deze formele samenwerking tussen Brightlands Maastricht Health Campus, Brightlands China Center, Chengdu Liankang Investment Co Ltd. en Shanghai Zhisun Private Equity Management Vo. Ltd moet leiden tot verschillende investeringsfondsen in de gezondheidssector (Health en Life Sciences).

In eerste instantie ligt de focus op het faciliteren van de ambities van Nederlandse bedrijven om te expanderen naar Chinese markten. In de tweede fase worden ook Chinese bedrijven die activiteiten in Europa willen ontplooien ondersteund. Het Brightlands China Center zal zowel Nederlandse als Chinese bedrijven en organisaties hierbij begeleiden. Naar verwachting is het eerste fonds al eind 2018 operationeel.

Twan Beurskens, Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur: “Dankzij deze investeringsfondsen krijgt de Brightlands Maastricht Health Campus een stevige impuls. Het mooie van deze constructie is dat zowel Nederlandse als Chinese ondernemers en organisaties kansen geboden worden. Het delen van kennis en het vermarkten van producten en diensten gaat beide kanten op: halen en brengen.”

Brightlands China Center ondersteunt en adviseert bedrijven en kennisinstellingen bij het opzetten van samenwerkingen en/of het ontplooien van activiteiten in China. Dankzij het grote netwerk, kan Brightlands China Center helpen om de mogelijkheden op de Chinese markt optimaal te benutten. Ook Chinese ondernemingen die zich op een van de Brightlands campussen willen vestigen, kunnen een beroep doen op hun expertise. Brightlands China Center ondersteunt daarnaast bedrijven die actief zijn in het Brightlands ecosysteem met het aantrekken van Chinese investeerders.

Brightlands Maastricht Health Campus begeleidt het hele proces in de ontwikkeling van innovaties op het gebied van gezondheid en life sciences (valorisatie) voor wetenschappers, onderzoekers en studenten. Excellente faciliteiten op het gebied van ‘imaging apparatuur’ positioneren de campus als dé plek voor het bouwen van ecosystemen rondom imaging, regeneratieve geneeskunde en innovatieve diagnostiek. De Brightlands Maastricht Health Campus onderscheidt zich door het aanbod van de complete innovatieketen: fundamenteel én toegepast onderzoek, apparatuur, de kliniek en de cross-over mogelijkheden met de andere Brightlands campussen.

Tijdens een signing ceremony in aanwezigheid van diverse overheidsfunctionarissen (waaronder algemeen directeur Provincie Limburg Guido Derks en adjunct Consul Generaal Thomas Falkenhagen) tekent Jan Cobbenhagen, CEO Brightlands Maastricht Health Campus de joint venture overeenkomst”.