Brightlands | Martine slaat brug tussen wetenschap en business: ‘De wereld van morgen vormgeven’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                           Martine Hermans (29)
Functie:                         Projectleider bij BISS
Rol Brightlands:        Ze richt zich op de Brightlands Services Campus Heerlen met name op  co-creatie ofwel ze wil een brug vormen tussen wetenschap en business.
Tourtrui:                       De witte trui

Martine Hermans houdt zich bezig met innovatie van de bovenste plank. Denk onder meer aan kunstmatige intelligentie en blockchain. Dit doet ze uit hoofde van haar functie als projectleider bij BISS ofwel Business Intelligence & Smart Services Institute. BISS is een samenwerking tussen Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en de Open Universiteit. “Het doel is het realiseren van co-creatie tussen wetenschappers, studenten en bedrijfsleven”, legt Martine uit. Sleutelwoorden daarbij zijn ‘playgrounds’, experimenten en open innovatie. Projecten waar ze onder meer aan werkt zijn ‘emodash’ en Stockbot. Emodash is een dashboard dat callcentermedewerkers via stemanalyse laat zien hoe het er emotioneel aan de andere kant van de lijn voor staat. Zo kan bijvoorbeeld effectiever ingespeeld worden op de behoefte van een klant, met een meer tevreden klant als gevolg. Tevens is ze betrokken bij het ontwikkelen van een roboadvisory tool voor asset managers (Stockbot), die professionals dankzij slimme analyse van big data kan helpen bij het nemen van betere beslissingen. In haar vrije tijd sport Martine graag. Ze slaat bijvoorbeeld drie keer per week  een balletje op de tennisbaan en speelt af en toe competitiewedstrijden. Fietsen vindt ze ook mooi en de tourwedstrijden volgt ze zo veel als mogelijk. Haar favoriete tourtrui is de witte omdat “er flink wat jonge mensen op het Brightlands Smart Services Campus werken en zij veel potentieel ziet in het jonge Brightlands ecosysteem.”

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl