Brightlands | Sanne werkt met darmmachines: ‘Ik werk voor een koploper’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                 Sanne Verbruggen (33)
Functie:               Laborant in dienst van UM op de Brightlands Campus Greenport Venlo
Rol Brightlands: Ze onderzoekt onder meer de rol die bacteriën spelen in darmen met speciaal daarvoor ontwikkelde machines en de wijze waarop vezels worden afgebroken. Daarvoor werkt ze onder meer samen met andere Brightlandslabs.
Tourtrui:               De gele trui

Sanne Verbruggen werkt al vele jaren als laborante op Universiteit Maastricht. Sinds één jaar is ze als zodanig actief bij Invitro, dat gevestigd is op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Het bedrijf heeft op de campus twee darmmachines (één simulatie van een dikke darm en één van een dunne darm) gebouwd. Met die innovatieve apparaten worden allerlei onderzoeken gedaan omtrent de werking van bacteriën en de afbraak van vezels. Dit gebeurt onder meer in opdracht van de (voedings)industrie. “Op Brightlands zitten we met dit bedrijf precies goed, want hier is de juiste mix van kennis en bedrijvigheid. Tevens maken we dankbaar gebruik van de mogelijkheden die andere labs hier bieden.” Pratend over de Tour blijkt Sanne zelf een enthousiast renner te zijn. “Ik rijd twee keer per week een lekker stuk. Niet zo heel fanatiek: Ik vind het vooral gewoon leuk om lekker te fietsen. Mijn favoriete tourrenner is Contador. Hij is toegankelijk, proactief en valt altijd aan. Een positief persoon!” De mooiste trui vind ze echter niet die met de bolletjes, maar de gele. “Die kleur past óók het beste bij mijn werkgever Invitro, want het gaat hier om een koploper op het gebied van vernieuwend darmonderzoek.”

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl