Brightlands | Sophie is druk met 3D-printen: ‘Ik voel me gehoord op de campus’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                    Sophie Lang (22)
Functie:                 Derdejaars student Applied Science aan Zuyd Hogeschool
Rol Brightlands:   Sophie is voor haar studie (de minor) bezig bij Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) op de Brightlands Chemelot Campus om 3D-printtechnieken verder te
verbeteren.
Tourtrui:               De bolletjestrui

Sophie Lang kiest zonder na te denken voor de bolletjestrui wanneer ze wordt gevraagd naar haar favoriete klassementstrui van de Tour. “Ik ben een doorzetter, dus dat pas wel bij me.” Ze startte  vanwege problemen met haar gehoor in het speciaal onderwijs, maar kwam via vmbo, mbo alsnog  op Zuyd Hogeschool terecht. Ze studeert nu Applied Science, een studie waar je leert innovatieve oplossingen te bedenken voor vraagstukken op maatschappelijk, technisch of medisch vlak. Sophie is in het bijzonder geïnteresseerd in vernieuwende (bio)materialen. Voor haar minor is ze zodoende  aan het werk in het enorme 3D-printing lab bij CHILL, voor een (onderzoeks)project samen met studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven. Doel: zo’n goed mogelijke materialen ontwikkelen voor 3D-prints. “Concreet werken we voor medische toepassingen momenteel met polymelkzuur. Dat levert niet alleen sterkere producten op, maar is ook afbreekbaar. En dat zorgt dus weer voor minder CO2-uitstoot ofwel méér duurzaamheid.” De Brightlands campus biedt Sophie een mooie kans om zich beter te ontwikkelen op het gebied van kennis maar ziet ook kansen om zich hier persoonlijk nog verder te ontwikkelen. “Ik voel me hier helemaal op mijn plek tussen de studenten, wetenschappers en ondernemers”, vertelt Sophie. “Vroeger was ik door mijn slechte gehoor toch een tikje introvert, maar hier ontwikkel ik me verder richting de extraverte persoon die ik graag wil zijn. Fijn is dat in deze open omgeving niks fout is, al mijn ideeën worden serieus genomen. Ik voel me hier als persoon echt gehoord!”

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl