Brightlands | van Bubble naar Business Patrick vertaalt groene droom naar gouden kans

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                   Patrick Lemmens (40)
Functie:                Business Developer op Brightlands Campus Greenport Venlo
Rol Brightlands:  Als Business Developer en community builder met een technologische achtergrond      brengt  hij bedrijven, overheden en onderwijs bij elkaar om zoveel mogelijk  kansen te verzilveren.
Tourtrui:              De bolletjestrui

In de Tour de France zijn samenwerkingen die je als toeschouwer niet direct ziet. Denk aan de samenwerking in ploegen, de strategie van de ploegleiding, de voedingsspecialisten, de masseurs en trainers. Alleen door die ‘onzichtbare samenwerking’ kan uiteindelijk het individu succes halen. Qua type renner spreken de bergklimmers Patrick Lemmens het meest aan en hij doet dan ook spontaan een bolletjestrui aan. Hij vertelt intussen gewoon verder: “Die nuttige verborgen samenwerking, is hier op de Brightlands Campus Greenport Venlo óók super belangrijk. Samen wordt hier met wetenschappers, studenten, bedrijven, universiteiten, overheden en hogescholen gewerkt aan topprestaties. Op Greenport gebeurt nu heel veel, maar daar is heel wat inspanning en samenwerking aan voorafgegaan. Hier bouwen we met zijn allen gemotiveerd aan ‘morgen’.”
Patrick is met name met teams bezig met het ontwikkelen van alternatieve grondstofketens en grondstofconcepten. Sleutelwoorden: circulaire economie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, cradle to cradle én biobased economy. “Bedrijven zien gelukkig steeds meer in dat het gebruik van herbruikbare of biologische grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen niet alleen beter is voor het milieu, maar ook op lange termijn rendement oplevert. De combinatie groen én geld verdienen is een krachtig concept. De waarde van producten neemt toe, de levensduur neemt toe en de consument wordt er ook blijer van. Tevens kun je door lokale kringlopen te sluiten en ketens letterlijk te verkorten flink wat kosten besparen én zorgen voor regionale economische groei. Groen ondernemen is slim en biedt Limburg enorme  kansen op economisch gebied. De Brightlands Campus Greenport Venlo is een welkome versneller van de groene economie!”

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl