Brigthlands | Freddy is coördinator Health Food Innovation: ‘Groot respect voor pijnlijders in tour’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                   Freddy Troost        (44)
Functie:                Programmamanager van master Health Food Innovation Management
Rol Brightlands:  Hij heeft in 2009 de goed lopende master Health Food Innovation mede opgezet  die zijn uitvalsbasis heeft op Brightlands Campus Greenport Venlo Tegenwoordig is hij daar programmamanager van.
Tevens is hij als associate professor/onderzoeker op de Health Campus Maastricht en Universiteit Maastricht bezig met valorisatieprogramma’s voor ontwikkeling gezonde voeding.
Tourtrui:              De bolletjestrui

Freddy Troost is een hartstochtelijk fietser en wetenschapper. Hij bewondert klimmers van oudsher, want:  “Toen ik jong was, was de bolletjestrui de eerste nieuwe trui sinds lange tijd. De gele trui gaat naar een renner die alles goed kan en daarnaast een uitstekende ploeg om zich heen heeft, maar die bergtrui is écht voor de allerbeste klimmer. Ik heb groot respect voor die beroepspijnlijders!” Zelf fietste Freddy Troost van zijn 8e tot zijn 30e wedstrijden op een behoorlijk niveau. “Bergen vond ik altijd het allermooiste. Het is interessant om steeds opnieuw je grenzen te verkennen en te verleggen.” Freddy Troost werkte twintig jaar bij Maastricht UMC+ aan onderzoekthema’s als voeding, preventie en overgewicht.

In 2009 zette hij samen met Fred Brouns een nieuwe opleiding op: de master ‘Health Food Innovation’ op de Brightlands Campus Greenport Venlo. “Academische opleidingen zijn normaliter erg theoretisch, maar op deze master ontwikkelen studenten altijd een concreet product.  Denk aan producten waarmee je obesitas te lijf kunt of speciale voeding waarmee ouderen aansterken. Onze vernieuwende master slaat aan, want we hebben hier inmiddels tachtig studenten per jaar.”Freddy is naast programmamanager van de master ook associate professor aan Universiteit Maastricht en houdt zich op de Maastricht Health Campus Venlo met name bezig met valorisatie ofwel het indien mogelijk ‘vermarkten’ van wetenschappelijk onderzoek. “Ik vind het mooi om wetenschap en ondernemerschap op creatieve wijze te verbinden, zodat daadwerkelijke gezonde voeding wordt ontwikkeld in plaats van alleen maar concepten in theorie. En dat is óók het doel van Brightlands. Ik zit hier dus uitstekend op mijn plek.”

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl