Broekman Logistics haalt Amerikaanse marktleider JLG (hoogwerkers en verreikers) naar Limburg

Broekman Logistics is door JLG EMEA gekozen als strategische locatie voor hun spare parts logistiek. Vanaf begin 2017 wordt de distributie uitgevoerd door Broekman Logistics Born (Limburg), in Nederland.

De samenwerking zorgt voor een verhuizing van de gehele spare part operatie van Maasmechelen naar Born. Het  in Maasmechelen gevestigde JLG Parts Distribution Center zal worden gesloten per 31 december 2016.

“Wij zijn enorm trots dat wij een samenwerking hebben kunnen opzetten met een Amerikaanse wereldspeler zoals JLG. Born heeft de perfecte ligging, multimodaal, niet te ver van de belangrijkste havens en midden in een druk bevolkt afzetgebied. Wij gaan uit van een langdurige en succesvolle relatie die voor beide bedrijven meer groei in de komende jaren zal garanderen”, aldus Raymond Riemen (CEO).

Specialist voor spare parts logistiek

Als logistiek expert zorgt Broekman Logistics  voor een naadloze afstemming tussen de productieplanning en de klantlogistiek die is essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering. Broekman Logistics in Born (Limburg) is al jaren specialist op het gebied van spare parts logistiek. Met het in mei geopende warehouse is de oppervlakte van deze locatie gegroeid naar 55.000 m2. Hiervan wordt nu een groot gedeelte gebruikt voor de opslag van de spare parts van JLG.

Over JLG Industries, Inc.

JLG Industries, Inc. is ’s werelds marktleider op het gebied van ontwerp, productie en marketing van hoogwerkers en verreikers. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment producten met marktleidende merken zoals JLG® hoogwerkers; JLG en SkyTrak® verreikers; en een serie aanvullende accessoires die de veelzijdigheid en de efficiëntie van deze producten verhoogt. JLG is een bedrijf van Oshkosh Corporation [NYSE: OSK]. Voor nadere informatie over JLG Industries, Inc, bezoekt u www.jlg.com.
Over Broekman Logistics
Broekman Logistics is meer dan 55 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en uitgegroeid tot  een full-service logistiek dienstverlener met ca. 800 medewerkers en vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië. Broekman is gespecialiseerd in Forwarding & Shipping, Warehousing & Distribution en Breakbulk Terminals. De dienstverlening van Broekman kenmerkt zich door een global reach met een personal touch (www.broekmanlogistics.com).