Brug van Kanne verbindt Limburgers in Nederland en België

Het heeft wat, speeddaten tussen vertegenwoordigers van Belgisch Limburgse en Nederlands Limburgse bedrijven. Zeker als die ontmoeting plaatsvindt op de brug van Kanne, die beide landen met elkaar verbindt. Meer dan driehonderd ondernemers deden dat dinsdagavond op vraag van JCI Limburg (Belgisch Limburg) en Connect Limburg (Nederlands Limburg), dat het initiatief op poten zette.

Dat het evenement de naam Bruggen Bouwen kreeg, is niet toevallig. JCI en Connect Limburg hoopt hiermee ondernemers over beide landsgrenzen dichter bij elkaar te brengen. Om elkaar te leren kennen, handelen en projecten te realiseren. “Zaken doen bij de buren”, noemde gouverneur Herman Reynders het. De uitzonderlijkheid van locatie speelt mee een rol in het slagen van het project. Dat vond ook gouverneur Theo Bovens van Nederlands Limburg. “Er zijn klachten gekomen vanuit Brussel en Amsterdam”, grapte Bovens. “En dat is een goede zaak. Zo zet je dit project ook met stip op de kaart. Wat we hier aan economische krachten kunnen bundelen is krachtiger dan de ‘Vlaamse ruit’. Ik ga er dan ook vanuit dat het geen éénmalig project is, maar dat de deelnemers elkaar meer zullen ontmoeten en dat hieruit een fantastisch iets groeit.”

In totaal waren er vijftien speeddates per persoon, die elk vier minuten duurden. Of er al meteen nieuwe contracten werden onderschreven is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat de aanzet is gegeven voor een nieuw economisch potentieel.

Bron: MadeinLimburg.be