Het buitengebied van Noordwest-Limburg krijgt glasvezel. Maandagmiddag werd bekendgemaakt dat 55,5 procent van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Deze bekendmaking gebeurde in het bijzijn van de wethouders van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert en gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg.

Jeroen Achten benadrukt namens Ondernemend Limburg dat ondernemen zonder internet niet meer kan: “Vandaar dat LLTB, MKB-Limburg en LWV in 2016 de handen ineen hebben geslagen met de andere stakeholders om te komen tot een oplossing. De afgelopen twee jaar hebben we samengewerkt om dit van de grond te krijgen en voor te bereiden. Op naar het volgende project aan de oostkant van de Maas.”

Gedeputeerde Hans Teunissen onderschrijft het belang van breedband: “Goed nieuws voor de bewoners en bedrijven in het buitengebied. Door te kiezen voor snel internet zijn ze optimaal voorbereid op alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet steeds belangrijker voor de leefbaarheid en bedrijvigheid van het buitengebied.”