Cadac Group gevestigd in Heerlen, een leidende software solution provider voor het creëren beheren en delen van digitale ontwerpinformatie en Smart2IT, gespecialiseerd in digitale toepassingen op basis van de nieuwste visualisatie technologieën zoals virtual- en augmented reality, hebben een technologisch samenwerkingsverband aangekondigd, waarbij zij de wereld van koperscommunicatie, via BIM, optimaal willen gaan verbinden met die van uitvoering en oplevering.

Het doel is hiermee de bouwindustrie/aannemers in staat te stellen eenvoudiger, sneller en zonder fouten aan de wensen en verwachtingen van huizenkopers te kunnen voldoen of zelfs te overtreffen.

“In de markt zien wij veel aannemers aan de slag gaan met woningconfiguratoren richting huizenkopers van nieuwbouw woningen. Voor huizenkopers absoluut een goede beweging, zij weten hiermee beter wat ze kopen. Tegelijkertijd zien wij ook dat het kopersbegeleidingsproces, ondanks deze trend, nog geheel op traditionele en vaak nog handmatige wijze, en dus met risico’s, wordt verwerkt richting uitvoering. Een absoluut mooie kans om dit proces te gaan stroomlijnen,” zegt Desmond Laeyendecker, Business Development Manager bij Cadac Group. “Tijdens onze marktverkenning en vanuit bestaande gezamenlijke relaties werd al snel duidelijk dat Smart2IT met hun nieuwe Innobrix-platform over de mooiste en meest innovatieve woningconfigurator beschikt. Met een gezamenlijke doelgroep, het functioneel in elkaars verlengde liggen en bedrijfs- en marktvisies die resoneren, was de keuze voor een technologisch samenwerkingsverband een logische vervolgstap”

Cadac Group zal haar expertise in eerste instantie aanwenden om de BIM-modellen beter aan te laten sluiten met het Innobrix koperscommunicatieplatform en gemaakte kopersopties optimaal terug te voeren in het BIM-model. Vervolgens zal op korte termijn begonnen worden aan de integratie tussen Smart2IT’s Innobrix en Cadac’s modulaire cloudplatform Cadac Modules, voor automatische documentgeneratie en lifecycle & logistics management van kopersopties en bijbehorende bouwelementen. Hiermee wordt de procesoptimalisatie tussen koperscommunicatie, BIM, uitvoering en oplevering een feit.