Caroz Venlo presenteert logistiek concept op landelijk podium (persbericht)

De Venlose logistiek specialist Caroz heeft op woensdag 23 november, als enige Limburgse onderneming, een prominente rol tijdens een landelijk evenement waarbij nieuwe concepten voor de sector transport en logistiek worden gepresenteerd en toegelicht. Eén zo’n concept is de zogeheten ‘control tower’ waarmee Caroz landelijk veel succes heeft. Directeur Ruud Claessens: ”Geen fysieke maar een denkbeeldige toren die alle bewegingen in de supply chain, de distributieketen, aanstuurt en controleert.”
Een optimaal functionerende control tower heeft grote aantoonbare voordelen, ook en vooral in financiële zin, benadrukt Claessens. “Het is een businessconcept in onze branche dat gebaseerd is op de hoogste standaard. Onze mensen zijn er permanent mee bezig.” Dat team bestaat uit jonge getalenteerde academici/hbo’ers en ervaren specialisten die in de logistieke hotspot van Nederland (Venlo) ‘best wel rebelse logistieke concepten bedenken’, zoals Claessens het formuleert. Hij is zeer benieuwd naar de visie van professor Goos Kant (Tilburg University), een van de sprekers op 23 november, die ingaat op revolutionaire businessconcepten in de sector transport en logistiek. “Concepten die volgens professor Goos vergelijkbaar zijn met Uber en Airbnb”, zegt Claessens. “Wij testen onze eigen concepten niet alleen in de praktijk maar laten die ook toetsen door specialisten bij de Universiteit Maastricht, Fontys Hogeschool Venlo en Nyenrode. Denk daarbij aan Jack van der Veen, hoogleraar supply chain management en een absolute autoriteit in onze sector.”

Caroz fungeert als onafhankelijke logistieke denktank en conceptbedenker voor tientallen bedrijven waaronder Johma, Sabic, Vanderlande en Superunie. ‘Summit Ketenregie’, zoals het evenement op 23 november heet, brengt toonaangevende partijen bij elkaar uit verschillende branches. Opmerkelijk: de manifestatie vindt plaats bij Radio Kootwijk, een voormalig zenderpark op de Veluwe dat in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding vormde tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën. “Ook Caroz positioneert zich als verbinder in logistiek Nederland”, zegt Claessens. “Wij noemen ons de ‘new standard in logistics’. En dat willen wij met ons verhaal over control towers bij Radio Kootwijk laten zien.”