Esther de Lange, delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement, organiseerde vrijdag een werkbezoek aan de Brightlands Smart Services Campus waar ze welkom werd geheten door lokale CDA-wethouders en raadsleden uit Heerlen en omstreken. De CDA’ers kregen een rondleiding op de campus waar verschillende innovatieve bedrijven hun concepten presenteerden.

Als lid van de Industriecommissie in het Europees Parlement houdt Esther de Lange zich bezig met ontwikkelingen op het gebied van cyberveiligheid en slimme diensten. Industriewoordvoerder De Lange: “Ik geloof graag in het goede van de mens, maar toch zet ik mijn fiets op slot. Dat zou in onze digitale wereld niet anders moeten zijn. Verbonden apparaten brengen immers ook de buitenwereld in huis met een slimme koelkast of een barbiepop met aangesloten microfoon. Ik ben erg onder de indruk van de start-ups, grote bedrijven, wetenschappers en zelfs de politie op de campus die op een andere manier data gebruiken om op een veilige manier tot nieuwe diensten te komen die bijdragen aan digitale innovatie”. De CDA-delegatie was zeer onder de indruk van de innovatiekracht en ambitie die duidelijk aanwezig was bij de ondernemers.

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus: “Wij zijn erg blij met het bezoek van de delegatie onder leiding van Europarlementariër Esther de Lange. Enerzijds vanuit de inhoud: we vertellen graag welk ecosysteem we hier binnen Brightlands en specifiek de Smart Services Campus in Heerlen op aan het bouwen zijn, rondom technologieën als blockchain en kunstmatige intelligentie. We zetten onze innovaties in om bij te dragen aan een beter wereld: van data naar slimme diensten om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarbij is een internationale positionering voor ons van levensbelang. We moeten talent en bedrijvigheid aantrekken uit Nederland, de euregio en de rest van de wereld. Het bezoek van Esther de Lange levert absoluut een bijdrage aan die internationale positionering.”