CDA-raadslid Mark Meijer uit Kerkrade stapt op na diefstal op Pinkpop

CDA-raadslid Mark Meijer uit Kerkrade is opgestapt als raadslid. Het gemeenteraadslid werd veroordeeld voor diefstal van spullen tijdens Pinkpop en loog over wat er precies was gebeurd. Hieronder de verklaring van het raadslid uitgesproken tijdens de raadsvergadering woensdagavond:

“We zijn nu 2,5 week verder, echter het voelt als 2,5 jaar. Mijn leven en toekomst vliegen aan mij voorbij door één domme daad. Een domme daad die onder de categorie strafbaar valt. Een domme daad die ik op geen enkele wijze wil bagatelliseren of goed wil praten.

Bij de verhoren door de politie heb ik mijn volledige medewerking verleend en verantwoordelijkheid genomen voor de gehele daad. Spijt betuigd en aangegeven dat ik bij veroordeling de straf zal aanvaarden en dat heb ik ook afgelopen maandag gedaan!
De artikelen in de media hebben veel met mij gedaan, maar dat is het gevolg van mijn handelen en mijn publieke functie. Erger vind ik het voor mijn familie, vrienden, het CDA, collega partijen en vele inwoners van Kerkrade die hun vertrouwen in mij hebben uitgesproken. Ook zij werden door mijn gedrag in verlegenheid gebracht, zonder dat zij er een aandeel in hebben gehad. Dat heeft mij diep geraakt.

Ik word door mijn eerste verklaring nu van een leugen beschuldigd. In deze verklaring heb ik letterlijk gezegd dat ik op het moment van de daad het beleefd heb als een kwajongensstreek. Dit onder het genot van vele biertjes samen met vrienden. Ook heb ik duidelijk aangegeven dat ik het erna beschouwde als een domme daad, dat ik een strafbaar feit heb begaan. Het klopt dat er details niet zijn benoemd, maar in mijn ogen is diefstal diefstal. Ik heb deze keuze gemaakt om niemand erbij te betrekken en vrienden te beschermen. Achteraf gezien had ik voor de gehele daad moeten uitkomen. Immers wij hebben elkaar op dat moment, onder invloed van alcohol, niet aangesproken op ons gedrag. Ik heb er spijt van dat ik hiermee jullie vertrouwen heb geschaad. Mensen heb teleurgesteld! Pijn gedaan! Geraakt!

Gaande het traject heb ik enkele betrokkenen op de hoogte gehouden van de ins & outs. Richting de media en anderen lag de afspraak dat lopende het onderzoek niet meer gereageerd zou worden. Ik wil het CDA danken voor haar steun. Ook de burgemeester die een luisterend oor geboden heeft. Ik wil mijn collega’s uit de politiek mijn excuses aanbieden voor de overlast die ik heb veroorzaakt. Ik zal mijn welgemeende excuses overbrengen aan de organisatie en betrokkenen van Pinkpop. Daarnaast wil ik de vele mensen danken die mij, op welke wijze dan ook, gesteund hebben. Dit heeft mij gesterkt en vertrouwen gegeven!

Ik heb lang nagedacht over mijn positie als raadslid en over de toekomst van het CDA en heb besloten, met pijn in mijn hart, om afstand te nemen van mijn raadszetel en deze beschikbaar te stellen aan mijn partij. Ik heb veel passie voor het werk dat ik voor Kerkrade heb gedaan. Ik draag het CDA een warm hart toe. Kerkrade blijft mij aan het hart en ik zal er alles aan doen om het vertrouwen dat ik nu beschadigd heb terug te winnen!”