Remon Veraart (52) verlaat op 1 juli Koninklijke Mosa als CEO. Hij was drie jaar lang de topman van het bedrijf waar ruim 630 mensen werken en er jaarlijks zo’n zes miljoen vierkante meter tegels vanuit de fabrieken in Maastricht hun weg vinden naar 30 landen op vier continenten.

De afgelopen drie jaar heeft Koninklijke Mosa, komende uit de crisis en onder leiderschap van CEO Remon Veraart, de interne bedrijfsvoering sterk geprofessionaliseerd, laat het bedrijf weten. In overleg met de Raad van Commissarissen heeft Veraart besloten om de volgende fase van het bedrijf niet op zich te nemen. In een interview in januari met WijLimburg Achtergrond vertelde Veraart nog dat hij drie jaar geleden niet lang hoefde na te denken toen hij benaderd werd of hij interesse had om CEO te worden.

Dit bedrijf heeft zo’n prachtige geschiedenis, het is een wereldspeler, maar wel eentje waar je je arm nog omheen kunt slaan. Hier werken honderden mensen met passie voor keramiek. Er zit zoveel kennis en expertise in dit bedrijf. Jubilea van medewerkers die 30 of 40 jaar in dienst zijn, zijn eerder regel dan uitzondering. In augustus hebben we zelfs een 50-jarig dienstverband gevierd.

Wie hem gaat opvolgen binnen het bedrijf is nog niet bekend.